Koor & dirigente

Het Marimbakoor Hilversum

Het Hilversumse Marimbakoor is een gezellig en enthousiast koor dat bestaat uit 25 dames. Het Marimbakoor zingt meerstemmige a capella bewerkingen van populaire liedjes uit de 60- en 70-er jaren en beschikt over een zeer gevarieerd kerstrepertoire. Na de repetitie in wijkcentrum St. Joseph is er altijd gelegenheid voor een gezellige nazit.

Repetities worden niet alleen gebruikt voor het instuderen van nieuw repertoire en ter voorbereiding van geplande concerten. Ook wordt aandacht besteed aan techniek, zoals ademsteun en plaatsing van de stem. Daarnaast wordt gewerkt aan koorklank en dynamiek.

Het Marimbakoor streeft naar minstens 1 groot optreden per jaar, veelal in samenwerking met een ander koor of muziekgezelschap.
Zo verzorgde het Marimbakoor, samen met het klassieke kamerkoor het KIG (Koor In het Gooi), in december 2014 een spetterend kerstconcert waarbij kerstliederen klonken uit verschillende eeuwen, in uiteenlopende stijlen en uit allerlei landen. Er werd kerstmuziek van o.a. Bach ten gehore gebracht, maar ook traditionele Engelse Carols klonken, evenals een Indonesische versie van het overbekende Stille Nacht en een prachtig en ontroerend Oekraïens Nieuwjaarslied.
Behalve deze concerten verzorgt het koor ook kleinere optredens in verzorgings- en verpleegtehuizen. Zo is het koor jaarlijks een welkome gast in het bijzondere verpleegtehuis De Blinkert van het Leger des Heils in Baarn.

De repetities van het Marimbakoor beginnen op de 1e dinsdag in september t/m de laatste dinsdag in juni. Rond kerst is er een korte winterstop van 2 weken. Het koor hanteert verder geen schoolvakanties.

Naast genoemde muzikale activiteiten staan gezelligheid, vriendschap en aandacht voor elkaar hoog in het vaandel van het Marimbakoor. Er wordt tijd ingeruimd voor ‘lief-en-leed’ en tijdens de pauze en nazit is er voldoende ruimte voor gezelligheid.
Bij de afsluiting van de seizoenen (eind juni en eind december) wordt een slotavond georganiseerd met steeds weer een andere invulling. Zo heeft het koor al eens kookles gehad, kledingadvies gekregen, een heerlijk Grieks diner genoten en ongedwongen bekende liedjes mee gezongen met een ingehuurde pianist.

Lid worden?

Onze dirigente Annemiek van Zeben

Het idee een professionele zangcarrière op te bouwen kwam relatief laat bij Annemiek van Zeben. Tijdens haar studie Maatschappelijk Werk nam zij pas haar eerste zanglessen. Vooral van Aafje Heynis leerde zij veel over het zangers ambacht.
Vanaf 1995 was Annemiek als koorzanger verbonden aan de Nationale Reisopera te Enschede en het Groot Omroepkoor te Hilversum. Naast haar werk als maatschappelijk werker treedt Annemiek veel solistisch op als klassiek altzangeres. Daarnaast is zij dirigent van Het Marimbakoor.
In september 2014 richtte Annemiek het bijzondere MusicalAnders op, een musicalkoor voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

Bezoek haar website

ONS BESTUUR

Petra Scheffer-de Lange

Erie Visser

Secretariaat

Atty, Paula, Henny, Elise, Joke, Conny, Karin, Marja. Secretaris op papier is Elise, de taken van de secretaris zijn verdeeld over het secretariaat.