Agenda.

Klik op het affiche om een leuke beschrijving van het project te lezen!

Flashmob

Donderdag 1 juni werkte het Marimbakoor mee aan een flashmob ter opening van Iktoon, het amateurkunstfestival van Nederland!

Het was een groot succes!

Bijzonder optreden deze maand met mijn dameskoor

In oktober vorig jaar vroeg onze dirigent aan mij of ik met een ander dameskoor een concert wilde organiseren. Ik moest even overleggen met mijn commissie en we besloten het evenement mee te helpen organiseren.
De dirigent vertelde er toen bij dat ze ook haar 3e koor erbij wilde hebben. Het 1e koor vond het goed. Ja, dan heb je niet veel keus meer. Het 3e koor bestaat uit 13 volwassenen met een verstandelijke beperking. (Musicalkoor) Ik had ze al eens gezien in een musical , welke door de dirigent is verzonnen en van bestaande muziek is voorzien.
Dan is het januari en gaan de 3 koren afzonderlijk van elkaar oefenen. Ieder heeft een eigen blok van 20 minuten en een gezamenlijk blok. In dat gezamenlijke blok doen we 4 Nederlandstalige liedjes. Dit, omdat het musicalkoor deze liedjes “al kent”.
De uitvoering is op 22 mei en dan is het goed om een kleine generale te houden op 18 mei met de 3 koren. Ik hoopte na afloop dat het gezegde: een slechte generale wordt een goede uitvoering, waarheid zou worden. De musicalleden waren nerveus, konden de spanning niet aan. Een wilde naar huis, zingen ging niet goed! Kortom, geen goed gevoel.
De dag is aangebroken: 22 mei. De kerk stroomt langzaam vol. De 2 dameskoren hebben hun eigen blok goed gezongen. Het Musicalkoor heeft alle opdrachten goed uitgevoerd. Alle lof. Dan komt het gezamenlijke blok: het musicalkoor staat met z’n 8ten vooraan. We zingen: Ik heb je lief (Mariebel songfestival). Wat tijdens de repetities een gewoon liedje was, werd ineens een heel mooi lied! De 8 “hoofdpersonen” sloegen de armen om elkaar heen. Het werd er 1 teveel en stapte uit de groep. En wat er toen gebeurde: een ander koorlid stapte ook van de bühne en sloeg haar armen om hem heen. Samen stonden ze elkaar tot steun te zijn. En wij zongen de sterren van de hemel. Wat was dat mooi. We kunnen echt wat van deze mensen leren. Blij zijn en dat uitstralen. Boos zijn en dat ook laten merken. Maar er voor elkaar zijn als het nodig is. Dit gevoel wat er dan door je heen gaat, is niet te beschrijven. Bij het napraten hadden we het er nog over. Wat dit lied bij ons en de bezoekers teweeg bracht, tot tranen geroerd.
Op 22 juni mag het musicalkoor de hele musical laten horen voor publiek dat speciaal voor hun komt kijken. wij zijn erbij!